Daklekkage

Daklekkage opsporen en verhelpen

Heeft u een daklekkage bij een plat of pannen dak? Wij helpen u met het opsporen van het lek met behulp van professionele lekdetectie. Lekkages kunnen veroorzaakt worden door gescheurde, uitgedroogde of verschoven dakpannen. Of het daklood bij de schoorsteen, dakkapel of dakgoot moet worden vervangen. Bij een bitumen plat dak kunnen de naden openspringen of verdrogen waardoor er daklekkage ontstaat.

platte daken en dakgoten

 

Lekkage bij regen

 

Alleen bij heftige regenval kunnen kleine lekkages voor ernstige schade of overlast zorgen. Maar ook nauwelijks merkbare lekkage zorgt door vocht in uw woning voor schimmel en schade en moet worden opgelost. Het probleem is vaak dat de plaats waar de lekkage zich voordat in uw plafond niet direct is te herleiden naar de daadwerkelijke lekkage aan uw dak. Water kan via balken en dakbeschot meters lager pas het plafond doordringen.

 

Lekdetectie

Het opsporen van het lek vergt daarom vaak het meeste tijd. Goede professionele lekdetectie zorgt er ook voor dat de echte bron en oorzaak van het lek degelijk kan worden aangepakt. Een goede lekdetectie zorgt voor de juiste oplossing van uw daklekkage. Dankzij onze jarenlanger ervaring weten wij snel de juiste oorzaak van het lek vast te stellen.

daklekkages

Oorzaken daklekkage op een rij

Alhoewel het ene dak het andere niet is, worden de meeste daklekkages veroorzaakt door:

 • Lekkage bij schoorsteen;
 • Lekkage bij de uitbouw/garage of het platte dak;
 • Verstopte of kapotte dakgoten;
 • Verouderde of gescheurde dakpannen;
 • Daklood dat moet worden vervangen;
 • Lekkage bij de buren;
 • Verouderd bitumen en loslatende naden;
 • Aansluiting van de regenpijp;
 • Loslatende pannenlatten met verschuivende pannen;
 • Dakdoorvoeren van kachelpijpen;
 • Loszittende of kapotte nokvorsten;
 • Vogelnesten.

Een snelle oplossing voor een kleine lekkage is gebruik te maken van vloeibare dakbedekking. Dit is de meest simpele en snelle manier om een gat tijdelijk te dichten. De ergste overlast is daarmee vaak snel verholpen.  De oorzaak van de lekkage moet daarna nog wel op structurele wijze worden verholpen. Zodat de lekkage niet meer terugkeert.

U kunt van ons verwachten dat wij altijd onze werkzaamheden starten met een grondige inspectie van het dak. Zodat niet alleen de “lekkage-veroorzaker” gevonden wordt, maar wij u ook beter kunnen adviseren en informeren over de algehele conditie van uw dak.

 

Daklekkage oplossen

Lekkage plat dak

Vaak wordt de lekkage van een plat dak veroorzaakt doordat de aansluiting tussen de banen dakbedekking voor problemen zorgt.  Omdat deze zijn opengesprongen of niet goed zijn vast gebrand door de vorige dakdekker. Maar soms kunnen de naden ook gewoon openscheuren door ouderdom.

Als het lek eenmaal is opgespoord, is de tijdelijke oplossing snel geregeld. Zodra de weersomstandigheden dat toelaten, adviseren wij u vervolgens over de conditie van het dak. Kan het bitumen dak nog worden opgelapt of is het verstandiger het dak te vernieuwen? U ontvangt een vrijblijvend advies.

Lekkage hellend dak

Ook voor het oplossen van een lekkage van een pannen dak geldt dat deze meestal snel is opgelost als wij de oorzaak hebben gevonden. Een tijdelijk fix verhelpt direct de overlast. En voorkomt vervolgschade van de wateroverlast.

Om de lekkage structureel op te lossen kan het nodig zijn dat extra herstelwerk moet worden uitgevoerd. Daarvoor krijgt u vrijblijvend advies en een offerte. Soms kan het nodig zijn extra onderzoek uit te voeren, bijvoorbeeld naar de staat van het dakbeschot, de dakgoten, de pannenlatten of de pannen zelf. Wij adviseren u vervolgens over de beste structurele oplossing.

 

Schakel Dak Expert Noord-Holland in voor uw daklekkage

Als u op zoek gaat naar een oplossing voor uw daklekkage, zijn er veel aanbieders actief. Zorg er echter voor dat u met een erkend dakdekker werkt zodat er niet meer maar ook niet minder werkzaamheden worden uitgevoerd dan nodig. Dak Expert Noord-Holland is expert en gespecialiseerd in het opsporen van daklekkages. Wij doen dit 7 x 24 uur.

 

× Hoe kunnen wij u helpen?